Running-Coach

Cliënten

Wat zeggen klanten over de samenwerking met Tom:

 • Twee dagen nadat het leven mij totaal onverwacht bij de keel greep, ben je met mij gaan lopen. Ik vocht die dag en de dagen erna tegen het leven, tegen de onrechtvaardigheid, tegen intens verdriet, tegen gemis, tegen stilte, tegen pijn en tegen zoveel andere, naamloze emoties. Je zorgde voor evenwicht. Jouw begrip, mijn onbegrip; jouw mildheid, mijn woede; jouw ‘zin’, mijn weerspannigheid; jouw energie, mijn weerzin.
  Die andere kijk, die dynamiek, die geestkracht de afgelopen maanden, ik ben er je levenslang dankbaar voor.
  (Helena – 36j)
 • “Na bijna anderhalf jaar sukkelen met blessures na een shin split, kwam ik uiteindelijk bij Tom terecht die me na een analyse wees op mijn verkeerde looptechniek. Tijdens enkele trainingssessies en in een mum van tijd verbeterde Tom mijn looptechniek en sindsdien loop ik terug blessurevrij en geniet ik opnieuw meer van hardlopen. Het is een plezier samen met Tom te trainen en zijn rustige en tegelijkertijd grondige en persoonlijke aanpak, werkte perfect voor mij.”
  (Tim – 40j)
 • In 2019 werd ik als 39 jarige sportieve man getroffen door een zwaar hartaanval. Erfelijk van mijn vaders kant. 2 reanimatiepogingen waren nodig om mij erdoor te krijgen. Op 20 minuten tijd was mijn cardio vermogen van de hartspier70% verdwenen. Na het plaatsen van 2 stents in mijn hoofdslagader ging het na een week stukken beter. De 2de dag stonden ze al aan mijn bed om voor te stellen in het cardioprogramma te stappen van het ziekenhuis. Met hard werken in het ziekenhuis en de fitness ging het pijlsnel terug de hoogte in. In geen tijd was mijn hart terug op niveau. Na een paar maanden kon ik ook opnieuw mijn job hervatten met succes. Met een aangepast dieet ben ik uiteraard blijven sporten met ondermeer tennis, padel.
  Nu had ik nog een droom die ik wou realiseren: een marathon lopen. Al dacht ik al op voorhand dat ik een verbod zou krijgen van dokters. Na mijn deelname van de 20 km van Brussel in 2021 heb ik mogen proeven van de sfeer en het fantastisch gevoel na de wedstrijd. Mijn huisarts zou voor mij supporteren maar niet zonder een running-coach onder mijn arm te nemen en een volledige medische test bij een sportdokter. Zo kwam ik bij Tom terecht. Na een gesprek zaten we al snel op dezelfde golflengte. Ik wou de marathon van Gent in eerste instantie uitlopen en een goede tijd (onder de 4u) zou meegenomen zijn. Tom heeft mij een 20 weken programma uitgeschreven waar ik mij 100% aan gehouden heb. Wat mij onmiddellijk opviel was de enorme rust die Tom uitstraalt en dat ook doorgeeft aan andere. Ik kwam perfect op het juiste moment op mijn hoogtepunt om te marathon te starten. Met 3u53 kan ik terugkijken op een fantastische uitdaging onder begeleiding van Tom.
  Absoluut een aanrader!
  (Kris – 42j)
 • Ik had me laten overtuigen om een marathon te lopen. Die marathon moest goed en professioneel voorbereid zijn om hem zonder kleerscheuren uit te lopen in een mooie tijd. Als snel kwam ik bij Tom terecht en na een eerste kennismaking was het duidelijk dat hij de juiste man was om van dit loopavontuur een succes te maken. Na maanden training en de eindmeet te halen, kan ik alleen maar concluderen dat Tom er mee voor zorgde dat die eerste marathon meer dan geslaagd was…
  (Tony – 42j)
 • Dankzij Tom ben ik er in geslaagd om succesvol een marathon te lopen. Vroeger liep ik veel, maar vaak zonder nadenken. Door naar Tom te luisteren, ben ik op een veel slimmere en efficiëntere manier beginnen lopen. Met techniektraining heb ik mijn loopstijl kunnen aanpassen en met tragere loopjes heb ik mijn hartslag onder controle kunnen krijgen. Tom is duidelijk een zeer ervaren coach met een professionele aanpak. Loopschema’s en doelen zijn op rationele manier opgebouwd, en tijdens het proces houdt Tom rekening met de emoties van de coachee. Dankzij Tom heb ik leren luisteren naar mijn lichaam en ben ik met plezier beginnen lopen. Zeker een aanrader als je je conditie en loopactiviteit naar een hoger niveau wilt tillen!
  (Robin – 23j)
 • Als amateur loopster had ik al ervaring. Qua conditie voelde ik me goed, maar ik was er mij van bewust dat ik hulp nodig had om aan mijn looptechniek te werken. Daarom heb ik contact genomen met Tom. Dankzij de juiste tips en oefeningen, met daarbij een aangepast trainingsprogramma, loop ik nu lichter en dynamischer. Bedankt Tom voor je begeleiding!
  (Cécile – 38j)
 • Als man van 54 liep ik de laatste jaren, wekelijks zo’n 1 a 2 keer. Zonder plan of doel, enkel om wat fit en in vorm te blijven. Ook nam ik al enkele keren deel aan de 10 miles van Antwerpen of de 20km van BXL. Maar begin nov. 2022 ontstond het verlangen naar een grotere uitdaging, … een marathon bijvoorbeeld. Ook al leek Rotterdam, Berlijn of New York me geweldig, als eerste koos ik de marathon van Gent op 26 maart. Die was dichtbij én viel vroeg op het seizoen. Dat betekende dat ik zo’n 4 maanden voorbereidingstijd zou hebben. Omdat ik liefst blessure-vrij wilde blijven, leek een goede begeleiding me wel noodzakelijk. Na een korte online zoektocht, vond ik running-coach.be. Ik stuurde een mail en iets later hadden Tom en ik een telefoongesprek. Ik voelde meteen het vertrouwen dat Tom de juiste man was om me te helpen. Tom begon met het opstellen van een trainingsschema (lopen, streching, core training). Ik genoot van de (vrij intensieve) training, probeerde het schema strak te volgen en ging mij fitter voelen dan ooit. Ook het lopen ging steeds beter. En wekelijks stuurde ik mijn prestaties en enkele beschouwingen hierover aan hem door. Af en toe meldde ik ook een of ander lichamelijk ongemak waar ik mee kampte. Telkens volgde een advies, enkele tips of een aanmoediging. Uiteindelijk is het me gelukt om de volle 42,195 km – blessurevrij – uit te lopen. Heel blij om met Tom als enthousiaste loop-coach(-op-afstand) te hebben samengewerkt!
  (Dirk – 54j)
 • Lopen leek mij altijd een zeer simpel proces, je hebt x-aantal uur vrij en dus loop je maar. Ook ging ik ervan uit, hoe meer je loopt hoe sneller je verbetert. Tom heeft mij doen inzien dat het niet zo simpel is, en dat rust even belangrijk is als lopen. In het begin was er nog wat sceptisme van mijn kant, zeker omdat de resultaten wat uitblijven. Ook keek ik raar op toen ik de hele trage runs zag, door aan wandeltempo te lopen kon je toch niet door verbeteren? Tom heeft mij toch kunnen overtuigen om vertrouwen te hebben in het proces, en na enkele weken waren de resultaten inderdaad beter. Als blessuregevoelige sporter was het ook een zeer grote overwinning om 7 maanden te trainen en geen enkele keer last te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat dit schema op maat, met de nodige ingebouwde rust, de sleutel was. Ik wil Tom dan ook heel hard bedanken om aan te tonen dat “less is sometimes more”. Ik neem dit zeker mee!
  (Laurens – 33j)
 • Begin april begon ik met Tom aan een ‘looptraject’ met als doel een basisconditie opbouwen. 35 jaar, een drukke job, 2 kids, en was er geen ruimte voor beweging, maar hier wou ik verandering in brengen. Ondertussen heb ik geleerd dat dit puur een kwestie is van tijd vrij te maken. Na een intakegesprek ging Tom aan de slag en bezorgde mij een loopschema voor 10 weken. De wekelijkse opvolging, tips, aanmoedigingen en het samen lopen met Tom waren een enorme motivator voor mij. 18 juni was het afsluitstuk van mijn traject: samen met Tom liep ik op een warme avond 30 minuten aan een stuk aan een stevig tempo: woehoe, doel bereikt! Vandaag loop ik nog altijd 2 keer per week een 30-tal minuten, en 1 keer per week spierversterkende oefeningen. Ik voel me veel energieker. Bedankt, Tom, op me op de goede weg te helpen!!!’
  (Sophie – 35j)
 • Tom heeft me met zijn onaflatend enthousiasme en onuitputbare energie na jarenlange inactiviteit terug prestaties doen bereiken die ik niet meer voor mogelijk hield. Dit dankzij een evenwichtig, gepersonaliseerd en veelzijdig trainingschema en een professionele en motiverende begeleiding…
  Naast bewegings- en gezondheidsadvies heeft Tom mij anders leren eten, nieuwe ingrediënten doen ontdekken en dus gezonder doen worden.
  Maar niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal heeft Tom mij ondersteund. Zo zal ik onze fijne, diepe en soms ook luchtige en grappige gesprekken tijdens ons trainingsessies missen! En niet te vergeten de competitiegeest in onze grondoefeningen… ?
  Samengevat: welke je loopdoelstellingen ook zijn, Tom kan je erheen loodsen op een leuke en uitdagende manier!
  Tom, bedankt om me opnieuw te hebben leren lopen!
  (Kosmas – 39j)
 • In mijn zoektocht naar een coach die mij kon begeleiden met loopschema’s, kwam ik begin 2018 met Tom in contact. Voor onze eerste afspraak liep ik reeds 10 kilometer in 56 minuten maar mijn droom was om binnen de 6 maanden een marathon te lopen. Tom raadde mij dit idee gelukkig af. Hij adviseerde mij om eerst rustig op te bouwen naar een halve marathon, dit te evalueren en vervolgens verdere plannen te maken. Na overleg stelde Tom een gepersonaliseerd trainingsschema op waarbij hij rekening hield met mijn mogelijkheden (max. 3 x trainen per week). De intensiteit van de trainingen waren perfect haalbaar, de frequentie van de trainingen had ik zelf wat onderschat. In juni behaalde ik de finish van mijn eerste halve marathon in 2 uur en 10 minuten. Zowel tijdens als na de wedstrijd had ik niet het gevoel dat ik mij geforceerd had waardoor dit smaakt naar meer. Ik ben nog steeds blij dat Tom mij voorstelde om eerst rustig te werken aan mijn basisconditie aangezien dit naar blessurepreventie en motivatie zeker de beste keuze was. Ik ben dan ook zeker van plan om mij verder te laten begeleiden door Tom om alsnog de stap te zetten naar de 42 kilometer.
  (Sien – 33j)
 • Tom was een zeer goeie trainer waarvan ik veel interessante en leerrijke dingen heb opgestoken. Ik heb in een korte tijd heel veel geleerd en zag al snel vooruitgang in mijn looptechniek. De oefeningen op maat helpen mij om verder te evolueren in mijn lievelingssport.
  Heel erg bedankt!
  (Lenny – 14j) – beloftevolle voetballer
 • Al sinds mijn tienerjaren heb ik de loopmicrobe te pakken, even gaan lopen, het hoofd leegmaken en genieten. Ik worstel echter al jaren met gevoelige en pijnlijke schenen. Het lopen werd een opgave: ik eindigde na de training helemaal uitgeput en moest telkens verschillende dagen recupereren. Een aantal maanden geleden besloot ik dan maar de koe bij de horens te vatten, want het was duidelijk dat ik er niet in mijn eentje in ging slagen om pijnvrij te lopen. Na wat zoeken kwam ik bij Tom terecht. Na onze eerste training samen bleek al snel dat mijn looptechniek niet optimaal was, wat mijn pijnlijke schenen kon verklaren. Bij elke training analyseerde Tom geduldig mijn looptechniek en houding en probeerden we verschillende oefeningen uit om mijn looptechniek te verbeteren. Na elke training had ik weer 1001 verschillende dingen bijgeleerd en kon ik er thuis onmiddellijk mee aan de slag. Tom bleef tijdens de training altijd geduldig, luisterde naar feedback en vragen, en niet onbelangrijk, de trainingen waren ook ronduit plezant! Na jaren sukkelen loop ik nu eindelijk pijnvrij en kan ik terug ten volle genieten van het lopen! Een hele dikke merci Tom!
  (Julie – 29 jaar)
 • In een drietal maanden bracht Tom’s coaching mij op een totaal ander niveau en kon ik even later (tot ieders verbazing) finishen op de ten miles. Tom bleef me in die trainingsperiode regelmatig opvolgen en stond me met raad en daad bij. Na een start2run als eerste loopervaring anderhalf jaar geleden waren de ten miles een doel waarvan ik dacht dat het voor mij wel te hoog gegrepen zou blijven…
  Maar kijk, intussen heb ik het gehaald en de enorme persoonlijke boost die ik daarmee kreeg, heeft een blijvend positief effect!
  Tom’s coaching maakte werkelijk het verschil, zijn aanpak met de toch wel unieke aandacht voor zowel het mentale als fysieke evenwicht werkt en Tom weet duidelijk waarover hij spreekt. Steeds positief zorgde hij ook bij elke coaching voor de rust en de juiste push die ik nodig had.
  Tom’s adviezen en concrete tips zijn op maat, net als de oefeningen die je meekrijgt en er wordt bijgestuurd wanneer nodig, want Tom houdt rekening met je feedback, je vragen en je evolutie.
  Het blijft zweten, maar je weet dat je gericht bezig bent met het bereiken van je doel en dat geeft uiteindelijk meer energie dan het kost!
  Bovendien: op Tom’s adviezen staat geen vervaldatum en ze blijven ook nu nog – zoveel maanden later – naklinken wanneer het weer eens ‘dapper doorbijten’ is.
  (Frederic – 48 j)
 • Eén van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar was: meer beweging! Maar hoe moest ik dat aanpakken? Ik had al eens meegedaan aan start-to-run, maar bij de test van de 5 km verliep het toch wel moeizaam. Dus dacht ik bij mezelf misschien eens een personal trainer proberen. Dus ben ik via google terecht gekomen op de website van Tom. Door zijn advies over de correcte loophouding, een trainingsschema dat perfect haalbaar is voor mij, aangepaste oefeningen, gezonde voedingstips en niet onbelangrijk zijn complimentjes over mijn vooruitgang, loop ik nu met plezier 5 km! Dankzij Tom is mijn conditie en gewicht terug optimaal en is lopen nu echt ontspannend voor mij, ik maak nu heel graag 3x per week de tijd vrij om mijn kilometertjes te lopen. Dankzij Tom ben ik weer een gezond mens in een fit lichaam!
  (Lutgart – 42j)
 • Vroeger deed ik zomaar wat. Ik ging lopen wanneer ik zin had en liep dan ook meteen de longen uit mijn lijf. Met veel spierpijn en blessures als gevolg. Hierdoor kon ik nooit continue doortrainen en bouwde ik eigenlijk niets op. Nu, met het gekregen loopschema en de begeleiding van Tom, heb ik beter naar mijn lichaam leren luisteren.
  Ik heb elke training uitgevoerd zoals het hoort en heb zo een goede conditie opgebouwd. Er is een fijne afwisseling tussen de verschillende trainingen en je voelt dat je elke week beter wordt. Ookal heb ik eens een mindere dag, of geen zin, ik rond mijn training steeds af met een lach en het gevoel dat iets gelukt is. Nu heb ik deze looptraining niet enkel meer nodig om mijn conditie op pijl te houden maar ook om mijn hoofd te leeg te maken en te ontspannen.
  Ik geniet nu van elke stap!
  (Jeroen – 27j)
 • Een jaar geleden deed mijn zoon mee aan de ‘scholenloop’ waar ik merkte dat lopen niet zijn sterkste kant was. Ontgoocheld en moe kwam hij over de eindmeet. Zelf nooit de sportiefste van de hoop geweest, niet erg dit is gewoon niet zijn sport. Mijn zoon leeft voor zijn voetbal en stilaan merkten we op dat ook daar het lopen hem tegenwerkte. We besloten toch even na te gaan of we hier konden aan werken en vroegen Tom om raad. Matts was nog maar 7 en waarschijnlijk zijn jongste ‘loopjongen’ maar toch wou hij graag met ons op zoek gaan naar de oorzaak en verbetering. Hij moest niet sneller lopen, we wouden hem enkel helpen zijn voeten beter te plaatsen, minder te struikelen.
  Het werd Tom al snel duidelijk na wat sessies dat er vooral een probleem was met ‘hoe hij loopt’. Hij pakte het probleem aan en bracht ons ook in contact met een podologe.. 13 sessies en een paar zooltjes later veranderde zijn manier van lopen drastisch. Hij zal niet de snelste zijn ( daar ging het ook niet om ) maar struikelt niet meer over zijn voeten en is veel minder snel vermoeid.
  Super duwtje voor zijn voetbal.. hij had zijn eerste training op dender waar de trainer zei wat een goede looptechniek hij had… I rest my case !
  (Mama van Matts)
 • Dank je Tom je hebt me geholpen naar dender te mogen en daarboven was het leuk ook !
  (Matts – 8j)
  noot: Matts tekende zopas een contract bij FC Dender.

 • In september 2018 heb ik de draad opgepakt en ben voor de tweede keer gestart met lopen. Enkele jaren geleden had ik de kaap van 5km al eens gehaald.
  Nu wilde ik een doel bereiken dat voor mij onhaalbaar leek, nl. de 10 miles van Antwerpen …
  Tot op dat moment betekende lopen voor mij een noodzakelijk kwaad: iets wat nodig was om kilo’s te verliezen, conditie te krijgen en die ook liefst te behouden.
  Heel voorzichtig ben ik er opnieuw aan begonnen. Maar mijn grootste angst was op 44-jarige leeftijd hardnekkige blessures op te lopen..
  Toen ik de kaap van 10 kilometer had bereikt, besloot ik de hulp in te roepen van een ervaringsdeskundige. Ik was te onzeker geworden en wilde zeker zijn of ik wel de goeie looptechniek had, of ik niet teveel liep, enz…
  En toen ben ik toevallig uitgekomen bij Tom, running coach.
  Tom is een persoon bij wie je je onmiddellijk op je gemak voelt. Ik kreeg een uitgebreide uitleg betreffende het doel dat ik wilde bereiken. Realistisch, praktisch en vooral haalbaar.
  En na het intakegesprek was de knoop bij mij heel snel doorgehakt.
  Gedurende mijn parcours was Tom steeds op de achtergrond aanwezig via mail, trainingsschema en 3 loopsessies. En àltijd bereid om vragen te beantwoorden. Hierdoor verdwenen mijn angst en onzekerheid.
  Ik heb de 10 miles zonder problemen uitgelopen en ben nog steeds volop bezig met zijn advies op te volgen: “Keep on running”.
  Want lopen geeft me énorme voldoening: zowel fysiek als mentaal…
  Momenteel train ik om de kaap van 20 km (en liefst ietsje meer) te kunnen bereiken.
  De “loopfundamenten” zijn gelegd, mede dankzij Toms goeie begeleiding..
  Dankjewel running coach! And don’t worry: I’ll keep on running….. 😉
  (Sofie – 44j)
 • Running…
  a natural being
  an amazing power inside out
  enabling one to continuously renew energy: physical, mental, emotional and spiritual.
  Thanks Tom, for showing me ‘the way’ …
  (Ilse – 37j)
 • Begin juli had ik besloten om mijn leven een beetje om te gooien en gezonder te gaan leven, toevallig ben ik Tom tegengekomen en aan de praat geraakt. Dan een afspraak gemaakt voor een verkennend gesprek en dan besloten om een programma te volgen bij Tom, heb een loopschema op mijn maat gekregen alsook stretchoefeningen en tips, heb ook voedingsadvies en receptjes gekregen! Ik kon altijd terecht bij Tom met vragen en hiervoor wil ik Tom super bedanken. Ik loop nu 3 a 4 maal per week en let op mijn voeding, ben reeds 15 kg kwijt en voel mij super in mijn vel.
  Nogmaals dikke merci Tom om mij hierbij te helpen !!!
  (David – 37j)
 • Omdat ik vroeger veel gelopen heb maar nu mijn conditie terug van nul moest opbouwen klopte ik aan bij mijn collega, Tom. Bij Tom kan je terecht voor vakkennis en tonnen enthousiasme! Ik kan met enige fierheid zeggen dat ik door de enthousiaste begeleiding na 3 maand mijn 5 km gehaald heb! Merci Tom!
  (Astrid – 39j)
 • Ik liep al meer dan een jaar, gezien ik de ziekte van Bechterew heb moet ik veel bewegen om de ziekte zo lang mogelijk uit te stellen. Maar mijn hartslag kreeg ik niet onder controle. Eind 2016 sprak ik met Tom af aan het Roelandsveld. Hij nam mijn looptechniek onder de loep, mijn voeten neerzetten dat was een werkpunt, voor de rest liep ik prima, en aan mijn ademhaling was ook werk aan, opwarmingsoefeningen kreeg ik er ook bij, core oefeningen deed ik al maar ik kreeg er nog 2 bij. In 1 januari 2017 startte ik met het loopschema dat Tom had opgesteld. Het waren 3 maanden met up’s en downs op gezondheidsvlak dan maar ik worstelde me erdoor. Tom leerde me genieten van het lopen. Ik liep altijd met muziek vanaf de start van het programma niet meer, ik geniet van de natuur in al zijn fases, de geluiden van de natuur en omgeving … ZALIG. Maar je leerde me vooral te luisteren naar mijn lichaam, gezien mijn gezondheidsproblemen moest ik wel, het leren aanvaarden, het lopen is niet meer het presteren en het ‘moeten’ en zo werd het lopen een gewoonte en GEEN verplichting meer. De eerste stap naar verandering is bewustwording!! Ik ben uit de haastmaatschappij gestapt, zalig gevoel. Het deed bij mij veel veranderen. Ik ga nu anders door het leven. Bedankt Tom voor al jouw geduld en vooral als het minder ging, bedankt voor al je advies. Mijn goede voornemens zijn een feit!!
  (Heidi – 37j)
 • September, een ommekeer, ik wou wat menopauzekilo’s kwijt, ik mocht na een rugingreep niet meer joggen, ik had een extra push (lees controle) nodig, mijn specialist raadde me aan in zee te gaan met een Personal Coach. Dus Tom was voor mij dé geknipte persoon. Na een heel open intakegesprek en een eerste gezamenlijke sessie kreeg ik mijn 12-weken wandel- en oefenschema. Met wisselend succes doorliep (of beter gezegd doorwandelde) ik de weken. Het wandelen leek als snel echt mijn ding, Alleen, in gezelschap, met of zonder muziek, maar vooral gewoon met mezelf. Dat wandelen therapeutisch werkt leerde ik al snel. Al ontbrak de motivatie me vooral voor de oefeningen, tot het wandelen kwam ik makkelijker toe. En… geen flauwe excuses. Steeds Toms woorden indachtig: “Er is geen slecht sportweer, er is enkel slechte sportkledij”. En dat heb ik aan den lijve ondervonden! Dikke Merci aan Tom voor de begeleiding, de peptalk en de duwtjes in de rug. Twijfel je nog? Niet doen!
  (Ria – 56j)
 • Dankzij Tom haal ik opnieuw plezier uit het lopen en maak ik opnieuw tijd om te gaan lopen.
  Tom zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook de tips i.v.m. stretching en voeding zijn goed.
  Trainen met Tom als coach is een aanrader.
  (Klaartje – 38j)
 • Werken met Tom was een heel toffe ervaring, hij weet hoe iemand te motiveren en geeft veel tips en trucs tijdens onze loopsessies.
  Vooral de combinatie van aangepaste voeding en het loopschema werkte uitstekend bij mij.
  Hij is gewoon een toffe en positieve mens, waarmee je al de helft van uw strijd gewonnen hebt.
  (Lorenzo – 48j)
 • In de loopschoenen stappen en gewoon gaan!
  LOPEN, het is een sport voor iedereen, maar vooral als het weer “druk druk druk” is, is het plezant dat je gewoon kan ontsnappen, de natuur in, hoofd leegmaken…
  Na mijn zwangerschap had ik behoefte om er weer eens in te vliegen, om weer fit te worden en terug gezonde voeding op tafel te toveren. Het ontbrak me wat aan motivatie en enkele weken na de geboorte van mijn zoon heb ik Tom gebeld. Help me!
  Mijn persoonlijk doel werd na een leuk gesprek snel gesteld: in 16 weken naar 10km lopen en de zwangerschapskilo’s wegwerken.
  Na 4 maanden trainen samen met Tom heb ik mijn eerste wedstrijd (10km) gelopen, met een brede lach op mijn gezicht en zo loop ik nu nog steeds! Genieten van elke tocht ook al is het soms afzien, Tom heeft mij de microbe doorgegeven. Laat net dat zijn sterkte zijn, iemand besmetten met de loopmicrobe. Met enthousiasme maar ook met een enorme kennis. Looptechniek en voeding zijn immers ook belangrijk en zijn zijn absolute stokpaardjes.
  En oh ja, de kilo’s, die verdwijnen van zelf als je het schema van Tom volgt. Het voelt gewoon goed en ik zou iedereen die twijfelt echt aanraden om het ook te proberen! No excuses!
  (Joke – 31j)
 • Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Tom. Tom was nauw betrokken tijdens onze samenwerking. Hij was zeer geïnteresseerd in de vorderingen en ik kon steeds bij hem terecht met vragen over sport in het algemeen. Alles werd dus zeer nauwkeurig opgevolgd. Mijn persoonlijk schema was zeer variabel, waardoor het trainen ook aangenaam bleef. Tom paste mijn schema ook aan waar hij het nodig vond. De samenwerking is dus super verlopen! Bedankt!
  (Robin – 23j)
 • Dit jaar ben ik actief gestart met lopen. Kilometers malen zonder nadenken. Niet stilstaan bij de loophouding tot de eerste pijnscheuten voelbaar zijn.
  Even bij Tom aangeklopt om raad en een afspraak. Een doeltreffende sessie met focus op looptechniek.
  Tom neemt de tijd om jezelf te laten focussen op je houding en hieraan te werken. Ben blij dat ik de stap gezet heb, want lopen is opnieuw genieten, focussen en dit zonder last! Een aanrader voor elke loper… Dikke merci Tom
  (Jo – 37j)
 • Dankjewel Tom voor de leuke trainingen! Je hebt mij weer op ‘t goeie spoor gekregen na 5 jaar miserie (overlijden echtgenoot, enkele operaties waarvan 1 tweede zware rugoperatie)
  (Martine – 57j)

  foto Tom Volckaert

 • Dankzij Tom heb ik succesvol mijn eerste marathon gelopen zonder problemen en met slechts 2,5 maanden voorbereiding! Tom heeft mij geleerd naar mijn lichaam te luisteren tijdens het lopen, rustdagen te respecteren en genoeg te drinken/eten voor, tijdens en na het lopen. Naast het loopschema en de persoonlijke opvolging, hebben we ook 3x samen gelopen tijdens mijn voorbereiding. Dat vond ik enorm fijn met Tom. Hij is echt een topcoach!
  (Tom – 27j)
 • Met den Tom was het heel plezant!! Tis nen toffen kerel en is heel gedreven in zijn vak.
  Hij kan als geen ander motiveren en weet waar hij met bezig is. Door Tom train ik nu doelgerichter
  en ik voel me veel fitter door de core training oefeningen en het schema op maat.
  Goed bezig Tom dank je voor de steun en de tips die je me ook geeft !!!
  (Kenny – 31j)
 • De samenwerking met Tom was heel vlot en aangenaam.
  Het schema dat hij me had aangeboden voor de trailrun Houffalize was op maat. Deze trail heb ik vlot kunnen uitlopen en heeft me weer extra motivatie gegeven voor 2016.
  (Robin – 23j)
 • Als jonge mama van 2 kinderen is het niet altijd evident om te gaan sporten, maar door aangepaste trainingen, het flexibel loopschema en de aanpak van Tom, liep ik mezelf op 12 weken tijd naar 10 km. Super om dat te realiseren!
  (Ilse – 32j)
 • Via mijn huisarts kwam ik bij Tom terecht. Een goede en vooral erg gezonde doorverwijzing! Tom zijn enthousiaste en bevlogen praten over bewegen – en lopen in het bijzonder -, prikkelden zowaar mijn lang vervlogen loopdromen. Olympische Spelen here I come. Stap voor stap bouwen we nu samen aan mijn conditie en uithoudingsvermogen. Ook aan de looptechniek sleutelen we. Alles in samenspraak. Tot mijn groot jolijt en genoegen, beleef ik daadwerkelijk plezier aan de trainingssessies. Mijn competitief trekje is aangewakkerd. Lichaam en geest zijn het best in balans als tevens de voeding meezit. Ook daar werken we aan. Niet fanatiek, wel geleidelijk. Ik ben blij de stap naar meer beweging en een ander voedingspatroon gezet te hebben. Mijn lichaam lacht terug!
  (Ingrid – 38j)
 • VOOR: Tom maakte niet alleen een persoonlijk loopschema op, hij nam mijn looptechniek onder de loep en we gingen samen aan de slag met de loop- en personal training. Resultaat: geen pijn meer aan de hamstrings, een correcte looptechniek én mijn eerste marathon is in zicht!
 • NA: Het heeft bloed, zweet en op het einde tranen gekost. Het was supergenieten van begin tot einde. Mijn eerste marathon is een feit !!! Dankjewel iedereen voor jullie berichtjes, voor jullie steun. Dit nemen ze mij niet meer af !!!! Maar vooral ook een ongelooflijke dank aan mijn Running-Coach Tom : zonder jou had ik hier nooit gestaan !!!!!!
  (Chantal – 46j)
 • Heel fijn om samen te werken met Tom. Hij kan me niet alleen uitdagen om te bewegen, maar ook de toffe babbels tijdens het lopen bevestigt zijn ruime kennis over bewegen en gezondheid in het algemeen.
  (Willy – 66j)
 • Heel fijn om met vriendinnen samen te lopen naar een gezamenlijk doel en dat nog eens met een persoonlijke coach!
  (Sofie – 23j)
 • Tom zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, hij kan het maximum uit jezelf halen! Ook zijn gerichte voedingstips deden wonderen. Ik voel me fitter en verloor 5 kg.
  (Stephane – 40j)
 • Tom kan me telkens motiveren om te blijven bewegen. In groepsverband lopen is tevens een ondersteuning.
  Ook door de looptips en de blessure preventieve oefeningen, heb ik het gevoel dat ik vlotter loop en pijnvrij.
  Elke keer, na de loopsessie, voel ik me super.
  (Linda – 56j)
 • Wanneer ik nog niet zo lang geleden begon met lopen, had ik nooit gedacht dat ik na 12 weken, vlot 10 km kon lopen. Met het loopschema en de professionele begeleiding van Tom, was het telkens mijn eigen grenzen verleggen. Tom stuurde bij en gaf tips & tricks om ook mijn loopstijl aan te passen. Ik voel me geweldig en lopen is echt wel verslavend geworden!
  (Sandy – 38j)
 • Op een professionele manier duwt Tom me naar mijn doel: de marathon lopen in 12 weken. Unieke aanpak, met kennis van zaken en met een onuitputtelijk enthousiasme!
  (Dirk – 40j)
 • Tom zorgt ervoor dat ik elke keer goesting heb om te bewegen. Ook de vele looptips, intervaltrainingen én de combinatie met gezonde voeding, maakt het niet alleen unieke ervaring, maar vooral een complete aanpak met resultaat. Dankjewel om me te “leren lopen”…
  (Stefanie – 31j)
 • Tom liep 12 weken met me mee en we haalden zo makkelijk de 10 km. Het werkt verslavend… en bijzonder fijn om telkens mijn eigen grenzen te verleggen en dat onder een professionele begeleiding met een persoonlijke coach.
  (Joke – 24j)
 • Tom zette me niet alleen aan tot bewegen… door aangepast voedingsadvies, verloor ik maar liefst 18 kg!
  (Louis – 49j)
 • Tot voor kort was 100 meter al veel en nu loop ik met gemak 4 km…
  Met een frisse toets en altijd met de glimlach, kon Tom me blijven motiveren om te blijven bewegen.
  (Rita – 42j)
 • Door de fijne samenwerking met Tom, beleef ik plezier aan het bewegen. Ook de loop- en de heart/body/soul (beweging/gezonde voeding/meer energie) tips via de nieuwsbrief…. Ik heb plezier gekregen in het lopen!!!
  (Annelie – 37j)
 • Gewoon leuk om in groep te lopen. De steun, de babbels en samen plezier maken hoort er ook bij. Op die manier is lopen echt geen opgave, integendeel… Samen met Tom bewegen is anders dan in een fitness zaal trainen. Geef mij maar de open en gezonde lucht.
  (Ilse – 46j)
 • Door een doelgerichte aanpak, liep ik in 12 weken meer dan 12 km, en dit met een aangepast en persoonlijk loopschema! Door gerichte voedingstips veranderde ik mijn voedingsgewoonte en verloor nog eens 7 kg. Dat was ook mooi meegenomen!
  (Katleen – 34j)
 • Door zijn voedingsadvies, verloor ik maar liefst 15 kg! Door een aantal aanpassingen in mijn voeding en door te bewegen, voel ik me opnieuw energieker en beter in mijn vel!
  (Steven – 37j)
 • Samen bewegen heeft tal van voordelen: samen babbelen, lachen, plezier maken en toch ook af en toe afzien, maar daarna voel ik me gewoon super en blij! Door een aangepast schema op mijn maat, kan ik ook op mijn manier van bewegen genieten.
  (Alice – 68j)
 • We liepen niet zomaar wat rondjes, maar Tom pakte mijn looptechniek aan, gaf bruikbare looptips en bovendien deden we een aantal intervaltrainingen die nodig waren om me vlot richting de 10 km te laten lopen. Na 12 weken plezant afzien liepen we samen naar het vooropgestelde doel!
  (Johan – 35j)
 • Samen lopen werkt gewoon aanstekelijk. Elke keer na de loopsessie voel ik me fitter en gewoon beter!
  (Annemie – 45j)
 • Tom heeft niet alleen oog voor het fysieke aspect, maar hij besteedt ook tijd aan het mentale aspect! Hij creëerde een aangename en vertrouwensvolle relatie waardoor hij met doelgerichte vragen mijn inzicht op bepaalde aspecten liet evolueren. Deze samenwerking bracht het beste in me boven!
  (Philippe – 38j)
 • Door de fijne samenwerking met Tom en tegelijk het uitdagende trainingsschema, liep ik na 12 weken zelfs 10 km. Ook de vele voedingstips en de gezonde recepten waren een meerwaarde! Echt een fantastisch gevoel om mijn eigen grenzen te kunnen verleggen en dat met een persoonlijke coach aan mijn zijde.
  (Els – 39j)
 • Het enthousiasme van Tom werkt zo aanstekelijk dat het gewoon leuk is om af te zien… en telkens mijn eigen grenzen te verleggen. De aanstekelijkheid van de groep en de coach, het samen iets willen bereiken, elkaar steunend in bergop, de lachmomenten en de fijne groepsgeest gaven alles de net extra touch die het heerlijk maakten, bedankt voor alle fijne recepten, ideetjes en muziekjes die je doorstuurde!
  (Inge – 39j)

  Bedankt Tom om ons succesvol te coachen naar die magische 42km !

  Chantal Eyckermans / Dirk Evenepoel
  Schermafbeelding 2014-11-19 om 14.23.00