Running-Coach

Een aangrijpend loopverhaal

Na het overlijden van mijn vriend ging ik door een moeilijke periode. Ik werd plots een alleenstaande mama (28j) met een dochter die toen 1,5 jaar was. De combinatie full-time werken, studeren en de zorg voor mijn dochter eiste hun tol. Ik had een burn-out en een zware depressie. Na 4 jaar anti-depressiva te slikken vertelde een dokter mij dat er onderzoek gedaan werd naar mensen met een depressie en wat het effect gaf wanneer ze meerdere keren per week gingen lopen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt, want lopen was een oude liefde van mij.

Met volle moed begon ik terug met lopen. De eerste paar meters waren loodzwaar. Ik vroeg mij af of het ooit zou lukken om 5km te lopen.
Op Facebook zag ik berichtjes verschijnen over mensen die zich lieten begeleiden door Running-coach Tom. Ik kende Tom via zijn vrouw Lies, maar wat zo’n een running-coach allemaal deed, was voor mij een raadsel…

Ik stelde mezelf een doel voor ogen (een halve marathon: 21km), maar al vlug bleek dat mijn lopen niet echt vorderde. Ik heb toen Tom gecontacteerd met de vraag of hij mij hierin wou begeleiden. Begin November 2014 zijn we dan begonnen met onze training. Eerst werd er een correcte looptechniek aangeleerd, er werd ook een trainingsschema opgesteld. Ook kreeg ik heel wat voedingsadvies voor, tijdens en na het lopen. Er wordt niet alleen focus gelegd op het lopen, maar ook op de core stability ( versteviging van buik-en rugspieren) Het is een hele uitgebreide begeleiding dus. Ook mentaal ging het beter met mij. De loopmicrobe had mij te pakken en ik liep nu 3 keer in de week mijn kilometers volgens het vooropgestelde schema van Tom.
In Januari 2015 werd ik zwanger van mijn nieuwe vriend en heb dan nog gelopen tot ong. maart, dan ben ik gestopt omdat het niet meer zo comfortabel liep. Dus het doel van de halve marathon werd uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel.
In sept. werd onze dochter geboren. Dankzij de core stability training van Tom herstelde mijn buikspieren heel snel, zodat ik al na 6 weken bij de kiné langs mocht gaan voor mijn postnatale oefeningen. Daar kreeg ik de vraag of ik voor de bevalling aan core stability training had gedaan? Ik legde haar uit dat ik voor mijn zwangerschap aan het trainen was om een halve marathon te lopen. Ze zei mij dat ze het duidelijk voelde aan mijn buikspieren dat er daarvoor al op getraind was. Dus dat was al een meevaller.

Begin nov. 2015 ben ik terug beginnen lopen met Tom, mits goedkeuring van de gynaecoloog. Het was opnieuw afzien in het begin, maar was zo blij dat ik mijn loopschoenen weer kon aantrekken. Dankzij de goede begeleiding, de vele goede tips over voeding, verloop van wedstrijden, de motiverende woorden en de aanmoedigingen van Tom heb ik in 2016 de 10 miles van Antwerpen en de Brewery run (21k + 4.5k) gelopen. Mijn doel was bereikt en dit op een comfortabele manier.

Wat nog een voordeel is aan het lopen en gezonde voeding (dus geen dieet) is dat de voorbije zomer ik de eerste keer sinds lang zonder schaamte in bikini heb rond gelopen. Tot op vandaag probeer ik om nog 2 keer per week te lopen, nadien geeft het je zo’n energie dat je ervan gaat stralen, en de complimentjes die blijven komen en die neem ik er graag bij. Mijn volgend doel is eind 2017 een Marathon te lopen en ook hier zal ik mij laten begeleiden door Running-coach Tom.

Lopen is niet alleen goed voor je lichaam en geest maar geeft je ook nog een boost aan energie en zelfvertrouwen. Toch wil ik nog even kwijt dat Tom een zeer positief, gemotiveerde mens en trainer is die steeds voor je klaar staat met goede raad en aanmoedigingen. Een betere running-coach kon ik niet hebben.

Bedankt Tom voor de vele mooie ( harde ) trainingen, waar ik nu nog steeds de vruchten van pluk.

Een vrolijke running girl